Uit je comfortzone

Uit je comfortzone

Het jaar 2022 staat voor mij blijkbaar in het teken van ‘uit je comfortzone’ gaan. Wat natuurlijk alleen maar goed is want groeien, zowel persoonlijk als zakelijk, doe je buiten je comfortzone.

Op persoonlijk gebied was ik in januari al uit mijn comfortzone gegaan met de huidtherapie voor de uitslag in mijn gezicht. Hier had ik al iets over verteld in mijn blog ‘mijn goede voornemen: kwetsbaar durven zijn’. De therapie was veel heftiger dan ik had gedacht en het dieet is ook nog veel strenger dan ik had verwacht. Hierdoor kwam ik mezelf behoorlijk tegen. Dat was een echte stap buiten mijn comfortzone maar ik heb me erin kunnen berusten zodat ik op een zo ontspannen mogelijke manier deze therapie kan ondergaan.

Voor mijn bedrijf heb ik afgelopen vrijdag de eerste workshop ‘Structuur in je dag’ gegeven. Deze workshop was in eerste instantie gepland in november, maar door gezondheidsredenen van mijn man, kon deze toen niet doorgaan. Deze keer had ik er echt weer zin in. Ik bruiste van de energie, maar op het laatste moment keer ik een aantal afmeldingen vanwege corona gerelateerde klachten.

Dat kan natuurlijk gebeuren in deze tijd van het jaar. Toch triggerde het even, wat ga ik nu doen? Laat ik het doorgaan of moet ik het weer verzetten? Ik had natuurlijk ook al een fotograaf geregeld en ik kon het ook echt niet maken naar de mensen die wel konden komen om het weer te verzetten.

Ik ben even terug gegaan naar mijn gevoel. Hoe ga ik hiermee om? Uiteindelijk heb ik tegen mezelf gezegd. Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

Als het niet gaat zoals het moet

Dan moet het maar zoals het gaat.

Ik heb de knop om gezet en heb de workshop gegeven. Het was echt een geslaagde dag. Ik had er zelf enorm veel zin in en de cursisten waren ook erg enthousiast.

Workshop structuur in je dag | Angelique Vijge

Zodra je de knop kan omzetten en de situatie kan accepteren zoals het is dan stroomt de energie weer de goede kant op.

We hebben samen veel werk verzet. We hebben besproken hoe je letterlijk meer structuur in je dag kan krijgen. Hoe maak je een goede planning en hoe zorg je dat je jezelf aan deze planning kan houden. Hoe kan je omgaan met alle taken die je hebt te doen op een dag. Wat is een handige manier voor je to-do lijst.

Na de pauze hadden we het praktijk gedeelte met de e-mail workflow. Het opruimen van je inbox en zorgen dat deze opgeruimd blijft. Veel gedaan en veel geleerd.

Voel jij je ook vaak overspoeld door alle taken die je nog moet doen? Is jouw inbox ook mega vol met berichten? Meld je dan aan voor de volgende workshop ‘Structuur in je dag’.

E-book Grip op je e-mail | Angelique Vijge Structuurcoach