Kwetsbaar durven zijn | Angelique Vijge

Mijn goede voornemen: Kwetsbaar durven zijn

Januari is altijd de maand van goede voornemens. Zolang als ik me kan herinneren is ieder jaar weer mijn goede voornemen “afvallen”. In het kader van: “als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”, nou dat was in ieder geval niet mijn streefgewicht. Tijd om het om het anders te gaan doen.

In januari stelde ik ook ieder jaar mijn doelen voor mijn bedrijf. Welke omzet wil ik behalen en hoe ga ik dat bereiken. Ook nu ben ik bezig met mijn doelen voor dit jaar. Naast mijn huidige klanten die ik ondersteun met hun administratie en website, ben ik in 2021 gestart met een nieuw aanbod. Mijn opgebouwde ervaring met gestructureerd werken aanbieden als coach traject voor drukke hooggevoelige ondernemers. Waarom hooggevoelige ondernemers? Er zijn veel ondernemers, waaronder ikzelf, die niet direct door hebben dat ze hooggevoelig zijn maar wel veel voelen en daardoor snel overspoeld raken door alle werkzaamheden die op ze afkomen. Structuur, overzicht en een goede planning zijn dan essentieel.

Zichtbaarheid

Om mijn nieuwe aanbod in de markt te zetten zal ik actief met mijn zichtbaarheid aan de slag moeten gaan, en daar zit nou net het probleem.

Mezelf zichtbaar maken vind ik echt super eng. Zo dat is eruit.

Dat gezegd hebben is het natuurlijk altijd goed om te onderzoeken waarom dat zo eng is. Ik heb mezelf altijd al wijs gemaakt (en ik ben daar echt niet de enige in) dat jezelf op de achtergrond houden veel veiliger is. Ik kon mezelf altijd verschuilen achter mijn oudere zussen of mijn vriendin die altijd wel haar woordje durfde te zeggen. Dat voelde veilig. Daarom was voor mij het administratieve werk en het optimaliseren van een website zo lekker in mijn comfortzone.

Toch was er altijd een stemmetje in mijn hoofd dat zei dat ik veel meer in mijn mars heb, dat ik naar de voorgrond mag. Dat stemmetje heb ik veilig achter een muurtje gezet en heb het gesust met lekkere dingen en onbewust in een vicieuze cirkel beland.

Toeval bestaat niet, maar uitgerekend in 2021, heb ik Rosacea gekregen, een chronische huidziekte in mijn gezicht, niet bepaald fijn voor de zichtbaarheid. Gelukkig is er een behandeling die er voor kan zorgen dat deze ziekte verholpen kan worden. Een behandeling in combinatie met een streng dieet. Zou ik dan toch een keer mijn streefgewicht kunnen bereiken?

Het is echt allemaal niet zo dramatisch al het nu misschien over komt. Ik ben al een aantal jaren bezig met persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Dus van die vicieuze cirkel was ik al een tijdje op de hoogte. Meditaties en coaching heeft er voor gezorgd dat het nu tijd is om dit te doorbreken.

Kwetsbaar durven zijn

2022 is het jaar om het anders aan te pakken. Het is nog wat onwennig maar ik ga luisteren naar het stemmetje door meer naar de voorgrond te gaan.

Hoezo is dan mijn goede voornemen, kwetsbaar durven zijn? Als ik mezelf kwetsbaar durf op te stellen wordt zichtbaarheid een stuk makkelijker.

Ik denk dat er veel ondernemers zijn die zich herkennen in mijn verhaal en wellicht ontdekken dat ze gevoeliger zijn dan ze hadden gedacht. Ik wordt er erg blij van als ik deze ondernemers kan helpen met structuur en overzicht te creëeren in hun dagelijks leven.

Workshop

Voor de zakelijke zichtbaarheid heb ik op 11 februari mijn eerste workshop gepland waar ik enorm veel zin in heb. We gaan er een leuke interactieve workshop van maken. De fotograaf komt langs om de zichtbaarheid wat te vergroten en we gaan deze pilot workshop afsluiten met een gezellige borrel. Wil jij er ook bij zijn? Er zijn nog een aantal plaatsen vrij.

Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden.


E-book Grip op je e-mail | Angelique Vijge Structuurcoach