VIP dag | Angelique Vijge structuurcoach

6 plannersprofielen

Ontdek jouw plannersprofiel: De Sleutel naar meer rust, structuur en balans
Iedereen werkt anders, maar hoe welke technieken, methodes en apps passen bij jou?

1 op 1 coaching | Angelique Vijge Cijfers & Structuur

Inzicht in jezelf

1 op 1 coaching | Angelique Vijge Cijfers & Structuur

Tijdwinst

1 op 1 coaching | Angelique Vijge Cijfers & Structuur

Persoonlijke groei

Wil jij inzicht in jouw manier van werken?

Wat maakt dat jij soms zo productief bent dat de tijd voorbij vliegt, terwijl je op andere momenten vastloopt in chaos of besluiteloosheid? Waarom kunnen sommige taken zo moeiteloos zijn, terwijl andere je volledig leegzuigen? Dit komt doordat ieder van ons een unieke werkstijl heeft – een specifieke manier waarop we ons werk organiseren, taken aanpakken en omgaan met uitdagingen.

Ken je dat gevoel?
Iemand is enthousiast over een bepaalde app en overtuigt jou om deze ook te proberen. Vol goede moed ga je ermee aan de slag, maar het voelt niet natuurlijk aan. Het werkt niet voor jou, en je merkt dat het je meer energie kost dan het oplevert. Al snel vraag je je af: waarom lukt het mij niet? Na veel proberen besluit je het maar te laten voor wat het is. Je keert terug naar je oude manier van werken, ook al weet je dat er iets moet veranderen.

Ik heb zes plannersprofielen ontwikkeld om mensen te helpen inzicht te krijgen in hun eigen manier van werken. Deze profielen helpen je te ontdekken waar jouw sterke punten liggen en wat jouw uitdagingen zijn, zodat je op een manier kunt werken die bij jou past en je de regie kunt nemen over je tijd.

Bij elk profiel hoort bovendien een set van passende technieken, methodes en apps. Je hoeft dus niet te zoeken in de overvloed aan aanbod om gestructureerd te werken – wij bieden je de tools die perfect aansluiten bij jouw profiel.

De 6 plannersprofielen

  • De creatieve chaoot
  • De gedreven perfectionist
  • De strategische dromer
  • De verbindende mentor
  • De praktische doener
  • De analytische denker

Waarom zes plannersprofielen?

De 6 plannersprofielen zijn ontworpen om je te helpen jezelf beter te begrijpen, zodat je jouw werk op een manier kunt inrichten die voor jou goed voelt en effectief is. Iedereen heeft zijn eigen manier om met werkdruk, structuur en tijd om te gaan. Er is geen one-size-fits-all oplossing. Door jouw plannersprofiel te ontdekken, krijg je inzicht in wat voor jou werkt, wat je valkuilen zijn en hoe je daar op een gezonde manier mee om kunt gaan.

En het beste is: bij ieder profiel hoort een specifieke aanpak. Geen algemene methodes waar je je in moet zien te vinden, maar precies die technieken en tools die voor jouw werkstijl optimaal zijn. Dat betekent dat je tijd en energie bespaart, doordat je niet eindeloos hoeft te zoeken naar wat werkt.

De zes plannersprofielen kort samengevat

Hieronder vind je een korte samenvatting van de zes plannersprofielen.
Elk profiel heeft zijn eigen sterke punten en uitdagingen. Welk profiel herken jij bij jezelf?

1. Creatieve chaoot

Kenmerken:
Je barst van de ideeën en kunt meerdere projecten tegelijkertijd aan. Structuur voelt soms beperkend, waardoor je moeite hebt om planningen vol te houden.

Uitdaging:
Het moeilijk vinden om focus te houden en projecten af te ronden.

Sterke punt:
Creativiteit en flexibiliteit; je weet altijd iets nieuws te bedenken en past je gemakkelijk aan veranderende omstandigheden aan.

2. De Gedreven Perfectionist

Kenmerken:
Je hebt een scherp oog voor detail en wilt dat alles wat je doet van hoge kwaliteit is. Je houdt jezelf aan hoge standaarden en neemt geen genoegen met minder.

Uitdaging:
Moeilijkheden om los te laten en altijd streven naar perfectie, waardoor taken soms te lang duren.

Sterke punt:
Je levert werk van hoge kwaliteit en kunt complexe problemen oplossen met precisie en toewijding.belangrijk is.

3. De Strategische dromer

Kenmerken:
Je houdt ervan om grote plannen te maken en nieuwe ideeën te ontwikkelen. Je hebt een sterke focus op de toekomst en denkt in visies en mogelijkheden.

Uitdaging:
Dagelijkse taken en kleine details voelen soms minder belangrijk en kunnen verwaarloosd worden.

Sterke punt:
Je hebt een inspirerend vermogen om groot te denken en anderen mee te nemen in jouw ideeën.

4. De verbindende mentor

Kenmerken:
Je hebt een natuurlijke aanleg om anderen te ondersteunen en te begeleiden, waardoor mensen zich op hun gemak voelen bij jou. Je zet je graag in om anderen te helpen groeien en werkt het liefst samen.

Uitdaging:
Je hebt de neiging om veel tijd te besteden aan anderen, waardoor jouw eigen taken en prioriteiten vaak op de tweede plaats komen.

Sterke punt:
Je bent een natuurlijke verbinder en mentor, wat betekent dat je anderen kunt inspireren en helpen om het beste uit zichzelf te halen.

5. De praktische doener

Kenmerken:
Je houdt van aanpakken en laat je niet afleiden door twijfels of overdenken. Je wilt graag concreet resultaat zien en houdt van doorpakken.

Uitdaging:
Te veel in actie schieten zonder eerst een goed plan te maken, waardoor er soms fouten worden gemaakt.

Sterke punt:
Je bent efficiënt en zorgt ervoor dat taken gedaan worden, wat anderen motiveert en het team vooruit helpt.

6. De analytische denker

Kenmerken:
Je houdt ervan om problemen tot in de kern te analyseren. Je neemt beslissingen op basis van feiten en grondige overwegingen.

Uitdaging:
Het kan lang duren voordat je in actie komt, omdat je altijd meer informatie wilt verzamelen om de perfecte beslissing te nemen.

Sterke punt:
Je hebt een scherp inzicht en kunt complexe vraagstukken zorgvuldig uitwerken, wat leidt tot doordachte oplossingen.

Welk profiel herken jij?


Herken jij jezelf in één of meerdere van deze profielen? De kans is groot dat je verschillende elementen van meerdere profielen in je hebt. Misschien ben je een Creatieve chaoot met een vleugje Strategische dromer, of een Gedreven perfectionist die af en toe het pragmatisme van de Praktische doener in zich heeft.


Met deze profielen en de bijbehorende passende technieken, methodes en apps, hoef je niet langer eindeloos te zoeken naar manieren om gestructureerd te werken. Je krijgt precies de aanpak die bij jouw profiel past, zodat je op een effectieve manier rust, structuur en balans kunt vinden.

Overzicht en rust

Inzicht in jezelf

Tijdwinst

Tijdwinst

Meer balans

Persoonlijke groei

Hey, ik ben Angelique

Geboren en getogen in een klein dorp in Gelderland, Wilp-achterhoek. Ik kom uit een gezellig ondernemersgezin. Ondertussen woon ik al jaren met mijn eigen gezin in Twello.

Nadat ik jaren als administratief medewerkster heb gewerkt ben ik als freelancer verder gegaan. Ik verzorgde voor meerder klanten de administratie en bouwde ik websites en verstuurde ik voor klanten de nieuwsbrieven. Kortom een digitale duizendpoot.

Ondernemende chaoot
Vroeger was het bij mij altijd chaos. Als ondernemende chaoot die graag iedereen wil helpen was ik genoodzaakt om gestructureerd te gaan werken. Ik moest het overzichtelijk houden voor mezelf en voor mijn klanten dus ben ik me daar in gaan verdiepen en heb ik trainingen en opleiding gevolgd.

Ik merkte dat veel ondernemers worstelen om overzicht te houden in alle taken en verantwoordelijkheden. Hoe breng je structuur aan in alle leuke en minder leuke dingen van het ondernemen. Hoe kan je tijd maken voor jezelf en bij je gevoel blijven terwijl er zoveel praktische dingen gedaan moeten worden.

De keuze om anderen te helpen structuur aan te brengen in plaats van de taken uit handen te nemen voelde heel logisch voor mij. Na het behalen van mijn diploma Professional Organizer heb ik me aangesloten bij de beroepsvereniging NBPO. Met behulp van een business coach heb ik mijn werkzaamheden omgezet naar coaching en adviseren.

De combinatie cijfers & structuur kan ik coaches en therapeuten helpen te groeien met hun praktijk.

Het is mijn missie om coaches en therapeuten te laten zien hoe structuur de weg naar succes kan zijn.

Angelique Vijge Boekhoud en Structuurcoach

De oplossing zit in jezelf leren kennen

Waarom is jouw plannersprofiel belangrijk?

• Inzicht in jezelf: Weten welk profiel bij jou past helpt je om beter te begrijpen waarom je werkt zoals je werkt, en hoe je dat kunt verbeteren.

Slimmer omgaan met werkdruk: Elk profiel heeft specifieke valkuilen als het gaat om werkdruk en tijdmanagement. Door je werkstijl te kennen, kun je beter inspelen op jouw uitdagingen en voorkom je stress en uitval.

Persoonlijke groei: Je werkstijl leren kennen is een krachtige manier om te groeien. Je gaat niet alleen efficiënter werken, maar ook met meer plezier en voldoening.

Meer rust, structuur en balans –
Op jouw eigen manier,

Ieder van ons heeft een unieke manier van werken. Door inzicht te krijgen in jouw werkstijlprofiel, kun je leren hoe je die manier het beste kunt benutten om effectief te werken, zonder jezelf op te branden. Het draait om werken op een manier die goed voelt voor jou – en ik help je graag om die manier te ontdekken.

Gratis kennismakingsgesprek | Angelique Vijge structuurcoach