Leiderschap pakken over je eigen tijd | Angelique Vijge

Zo pak jij leiderschap over je eigen tijd

Je bent blij met je werk, toen je hier aan begon voelde je écht dat dit is wat je te doen hebt. In de basis ben je er nog steeds blij mee, maar de werkdruk wordt steeds hoger. Er komen steeds meer taken op jouw bord te liggen.

De wereld is in een rap tempo aan het veranderen, of je nu wilt of niet, je wordt er zo in meegezogen.

Je mailbox en whatsapp stromen vol met vragen van klanten, waar je iets mee moet. In deze tijd wordt er ook snel een reactie van je verwacht. Je staat voor kwaliteit en dus vind je dat je ook gelijk moet reageren.

Je schermtijd neemt toe. Zeker na Corona wordt er veel meer online gewerkt, en je bent niet zo van het online werken. Het kost je enorm veel energie. Voor je gevoel ben je nog ouderwets, je werkt het liefst met pen en papier en fysieke afspraken.

Leiderschap pakken

Je mag leiderschap pakken over je eigen tijd. Ja, dat klinkt wel leuk natuurlijk, maar hoe doe je dat?

Hoe krijg je grip op je tijd, terwijl voor je gevoel, de wereld keihard aan je voorbij raast. Je wil heel graag mee gaan en bij blijven maar het lukt je gewoon niet.

Dus is het des te belangrijker om kritisch te kijken hoe jij met je tijd omgaat. Zelfleiderschap is zorgen dat je steviger in je schoenen gaat staan.

Zelfleiderschap is met een helikopterview naar jezelf en naar je werkzaamheden kijken. Even afstand nemen en jezelf de volgende vragen stellen:

  • Doe je wat je van plan was om te doen? Of laat je de vragen van anderen voor gaan?
  • Ben je snel afgeleid?
  • Heb je last van uitstel gedrag?
  • Vraag je wel eens om hulp?
  • Geef jij je grenzen aan?
  • Laat je wel eens weten dat je nu even niet gestoord wil worden?

Kortom laat jij je leiden door de waan van de dag?

Waar heb jij behoefte aan?

Als je even geen rekening hoeft te houden met anderen. Waar heb jij dan nu behoefte aan? Wat zou je als eerste oppakken, iets wat je nu leuk vindt om te doen? Wanneer heb je voor het laatst een goede dag gehad?

Je mag hulp vragen

Je denkt dat je alles zelf moet kunnen. Je voelt je zwak als je hulp moet vragen. Je denkt misschien ‘ik ben nu eenmaal een chaoot, dus zal het nooit anders worden’.

Werken met een planning en structuur krijgen in je werk, wil niet zeggen dat je opeens een perfectionist moet zijn. Je hoeft je niet schuldig te voelen als je een keer afwijkt van je planning.

De planning is een basis, een houvast om overzicht in je werk te krijgen. Zodra je weet dat morgen iets op je to-do lijst staat, mag je het vandaag loslaten. Zo krijg je stapje voor stapje rust in je hoofd. Dat zie ik keer op keer bij mijn klanten bevestigd. Hoeveel rust er al komt als we een aantal dingen anders inregelen.

Natuurlijk vraagt het iets van je, maar ik kijk ook persoonlijk met je mee waar we de eerste simpele veranderingen al kunnen maken. We kijken samen naar een manier van werken die past bij jouw situatie en wat bij jou past.

Gratis webinar

Wil jij leiderschap pakken over je eigen tijd? Binnenkort geef ik een gratis webinar Leiderschap over je tijd. Tijdens dit gratis webinar neem ik je mee in zelfleiderschap. Ik laat je zien hoe belangrijk het is om voor je eigen waarde te gaan staan.

Wil je mij persoonlijk spreken over een samenwerking? Boek hier direct je call.