Rust, reinheid en regelmaat | Angelique Vijge

Rust, reinheid en regelmaat

Kinderen hebben rust, reinheid en regelmaat nodig. Regelmaat van hun ouders zodat ze weten hoe de dag eruit ziet. Reinheid voor een schone en opgeruimde omgeving. Deze opgeruimde omgeving geeft rust, rust om alle prikkels van de dag te kunnen verwerken.

Als intuïtieve en gevoelige ondernemer moet we dit zelf integreren in onze dag, dat is nog wel eens een uitdaging. Je weet van jezelf dat je intuïtief bent, je weet dat je een gevoelsmens bent. Je weet dat je op tijd je rust nodig hebt.

En toch….

Verlies je jezelf in de waan van de dag. Al dat werk wat er nog ligt, jij bent toch echt degene die dat weg moet werken. Je hebt geen tijd voor rust. Je wil wel werken in een opgeruimde omgeving maar waar haal je de tijd vandaan. Je wil wel werken met een planning en regelmaat, maar waar moet je beginnen? Je bent gewoon moe.

Het is zo cliché en je weet het allemaal wel, waarom is het dan toch zo lastig?

Rust, reinheid en regelmaat

Als ondernemer ben je vol enthousiasme aan je bedrijf begonnen, je had er zin in en je deed alles zelf. In de loop van de jaren is je bedrijf gegroeid. Stukje bij beetje kwam er meer op je bord te liggen. Voordat je het in de gaten had raakte je jezelf kwijt in al het werk wat gedaan moet worden.

Een ondernemer heeft ook rust, reinheid en regelmaat nodig, zodat je weet wat je te doen staat op een dag. Reinheid, een opgeruimde omgeving is een opgeruimd hoofd. Rust om alle prikkels van de dag te verwerken, rust om weer in contact te komen met je intuïtie.

Deze 3 pijlers geven ons ook ruimte. Ruimte voor jezelf, ruimte om te kunnen zijn wie je wilt zijn. Ruimte om de ondernemer te zijn die je voor ogen had toen je begon met je bedrijf.

Terug naar je gevoel

Hoe kom je nu dan weer terug bij je gevoel, terug naar die enthousiaste ondernemer van toen?

Dat is een proces waarbij ik je graag ondersteun. We gaan een nieuwe routine maken. Je leert te werken met een systeem buiten je hoofd, zodat je het allemaal niet meer hoeft te onthouden. Een systeem waarop je kan vertrouwen, zodat je het ook echt los mag laten.
Alleen dan ontstaat er rust en ruimte in je hoofd. Rust om alle prikkels te verwerken en ruimte om die ondernemer te zijn die je graag wilt zijn. Een intuïtieve ondernemer die kan luisteren en vertrouwen op haar gevoel.

Wil jij dat ook? Boek dan een gratis structuurgesprek met mij.