Leef je droom

Leef je droom, ja hmm hmm, hoe dan?

Je hebt jouw droom helder, het plaatje ziet er goed uit. Je weet precies wat je wilt en je hebt er zin in. Je bent natuurlijk echt niet gek en weet ook heus wel dat er taken bij horen die je niet zo leuk vindt. Die je tijd en energie kosten, maar dat mag pret niet drukken en in iedere baan heb je wel taken die niet zo leuk zijn, toch?

Vol enthousiasme ga je aan de slag. 

Heerlijk, de zaken gaan goed, je krijgt veel klanten. Daar ben je uiteraard super blij mee, maar stiekem voel je toch wel dat de druk wat toeneemt. Je doet alles zelf, je administratie, de inkoop, je marketing en sales. Je wil natuurlijk ook op de hoogte blijven wat er allemaal speelt in jouw branche dus je bent veel aan het lezen om meer inspiratie kan opdoen.

Je wilt je klanten goed bedienen dus je pakt alles op wat ze aan jou vragen. Daar zitten soms toch werkzaamheden tussen waar jij nog niet helemaal in gespecialiseerd bent. Deze extra dingen vragen veel tijd en energie, maar ja, je wil niet klagen. Het zijn fijne mensen, je wil ze niet teleurstellen en je kan de omzet goed gebruiken.  

Je hebt nog zoveel ideeën en plannen voor je bedrijf, maar je komt er nu niet aan toe. Je zet het werk voor je klanten op de eerste plaats en het uitwerken van je plannen schuif je naar achteren. 

Ongemerkt stroomt je hoofd steeds voller en vind je het lastig om je werk in de avond en weekenden los te laten. 

Shit, dit weekend ook weer veel op de agenda, verjaardag van een goede vriend en een afspraak met je familie. Gezellig hoor, maar je wilde die tijd eigenlijk gebruiken om even wat bij te tanken, even opladen en tijd voor jezelf. Je wil eigenlijk ook nog wat aan de administratie doen, anders blijft dat ook maar weer liggen. Afzeggen is ook zo lullig, ziek melden dan maar? Je voelt je schuldig maar je werk moet toch ook echt een keer af ander kom je er nooit doorheen.

Oke, knoop doorgehakt, je zegt gewoon dat je te druk bent met je werk en geen tijd hebt voor de afspraak. Dat is in ieder geval eerlijk, maar het schuldgevoel is er niet minder om. Als je wel zou gaan ben je er ook niet met je hoofd bij. Nou ja, helaas, volgende keer ben je er weer bij.

Is dit nou die droom die je zo graag wilde leven? Is dit nu waarom je voor jezelf bent begonnen. Je zit er tot over je oren in en je ziet niet hoe je op korte termijn hier weer uit kan komen. En al je plannen en ideeën waar je wel energie van krijgt blijven maar op de plank liggen. 

Leef je droom

Hoe ziet jouw droom wereld eruit? 

Je hebt behoefte aan rust, aan niks doen, gewoon even niets. Dat er momenten zijn dat je alles even los kan laten. Je wilt overzicht in je werk, in je taken. Je wilt weer in contact staan met je gevoel, lekker vanuit de flow kunnen werken, meer tijd voor jezelf. Blij worden van leuke klanten. Een voldaan gevoel aan het einde van de dag. Lekker kunnen genieten in de weekenden zonder dat stemmetje in je achterhoofd dat je eigenlijk nog aan het werk moet. Je wilt tijd hebben om je plannen en ideeën verder uit te werken in plaats van uit te stellen. 

Je droom zag er zo mooi uit en je hebt nu geen idee meer hoe je daar komt. 

Lief mens, je bent echt niet de enige ondernemer die hier tegenaan loopt. Ik spreek meerdere ondernemers die hun droom willen leven en in de praktijk vast lopen met alles wat ze moeten doen. 

Structuur aanbrengen in je werk, overzicht creëren en werken met een planning. Het lijken open deuren maar het kan je echt helpen. Je denkt misschien dat het niet past bij jouw onderneming, of je hebt het al geprobeerd en het is niet gelukt, maar geloof me, iedereen kan werken met meer structuur en overzicht. Echt waar.

Misschien denk je, mijn hoofd zit al zo vol, nu moet ik nog meer leren? Juist daarom kijk ik graag met je mee, gaan we kijken waar we gelijk al meer tijd en ruimte kunnen creëren.  

Waar kunnen we werkzaamheden automatiseren? Welke klanten wil jij echt graag bedienen en waar mag je ‘nee’ tegen zeggen, zonder dat je het gevoel hebt dat je mensen afwijst. 

Welke werkzaamheden krijg je energie van en zijn er wellicht taken die je kan uitbesteden? 

Kom kennismaken

Wil jij ook weer terug naar jouw droomleven? Wil jij ook weer rust en overzicht in je werk en meer tijd voor jezelf? Wil jij weten of het ook iets voor jou is, of het ook past bij jouw bedrijf? Boek dan een gratis structuurgesprek.