Pomodorotechniek - Angelique Vijge

Wat is de Pomodorotechniek

Pomodoro is een tomaat in het Italiaans. De pomodorotechniek is een timemanagement methode die bedacht is door Francesco Cirillo. Hij bedacht deze techniek in zijn studententijd. Hij gebruikte een eierwekker in een vorm van een tomaat.

De pomodorotechniek een methode voor meer focus op je taken en zodoende sneller en beter resultaat in je werk. Gedurende 25 minuten ga je aan de slag met één taak.  

Het is belangrijk dat je taken niet te groot zijn. Splits indien nodig grote taken of projecten op in kleinere taken. Duurt je taak korter dan 25 minuten? Combineer dan meerdere taken tot één pomodoro. Duurt je taak langer dan 25 minuten, stop dan met werken en ga na je pauze weer verder met je taak. Als je wat vaker met pomodoro’s werkt zul je zien dat je steeds beter wordt in het plannen van taken van 25 minuten.

Probeer afleiding en onderbreking van je pomodoro te voorkomen. Dat is niet altijd makkelijk. Je wordt gebeld, er staat een collega aan je bureau of je bedenkt dat je nog boodschappen moet doen. Om dit te voorkomen is het goed om voor je pomodoro een braindump te doen. Schrijf alles op wat je nog in je hoofd hebt, zet je telefoon uit en geef aan je omgeving aan dat je even niet gestoord wil worden.

Kan je naast de pomodorotechniek nog wel wat hulp gebruiken? Wil jij gestructureerder aan het werk maar weet je niet waar je moet beginnen?

Boek dan een gratis 1 op 1 kennismakingsgesprek.