Structuur in je administratie | Angelique Vijge Structuurcoach

Structuur in je administratie

Oh gatver, het einde van het kwartaal is weer inzicht, dat betekent de BTW aangifte. Pfff zo geen zin in. Je moet de administratie van het hele kwartaal nog doen. Hé bah, waar haal je de tijd vandaan.

Je moet eerst alle bonnetjes weer bij elkaar zoeken. Alles in een excel bestand zetten. Het geeft je totaal geen energie.

Chaos in je administratie

Chaos in je administratie, ja ja……. ik weet wel dat het belangrijk is om bij te houden maar je hebt geen goed systeem waardoor;

  • het je te veel tijd kost
  • het vreet energie
  • je weet niet waar je moet beginnen

Boekhoudprogramma’s, excel bestanden het zal allemaal wel, maar je wil je er gewoon niet mee bezig houden. Je wil je focussen op je klanten, nieuwe klanten binnen halen, leuke opdrachten doen.

Daarvoor ben je ondernemer geworden toch. De rest is noodzakelijk kwaad wat er bij is gekomen.

Chaos in je administratie zorgt er ook voor dat je geen overzicht hebt in je financiële situatie. Je weet natuurlijk wel wat er op je bankrekening staat, maar als je niet weet wat je maandelijks moet betalen en welke rekeningen er nog aan komen, heb je geen idee hoe je ervoor staat.

Structuur in je administratie

Waarom is het zo belangrijk om structuur in je administratie te hebben? Los van het feit dat we echt allemaal best wel weten dat het belangrijk is voor de belastingdienst, is het goed om inzicht te hebben in je financiële situatie. Misschien durf je er niet aan te denken?

Als je dag en nacht voor je bedrijf en voor je klanten klaar staat is het ook goed om te weten of je er ook meer winst aan over houdt. Is jouw administratie een grote chaos en weet je niet waar je moet beginnen? Kan jij wel wat hulp gebruiken om je administratie op orde te brengen?

Overzicht en inzicht in je financiën geeft rust in je hoofd. Je weet of je die nieuwe laptop ook echt aan kan schaffen of dat je nog een maandje moet wachten. Je weet hoeveel fee je naar jezelf kan overmaken. Je weet dan hoeveel geld je moet bewaren voor de belastingdienst.

Kan jij wel wat structuur in je administratie gebruiken?

Als structuurcoach kan ik je helpen om structuur in je administratie te brengen.

  • Welke programma past bij jouw bedrijf
  • Waar bewaar je overzichtelijk je bonnetjes en facturen
  • Hoevaak moet je je administratie bijwerken om overzicht te houden

Kan jij wel wat structuur gebruiken? Boek dan een gratis kennismakingsgesprek.


E-book Grip op je e-mail | Angelique Vijge Structuurcoach