Structuur en natuur | Angelique Vijge structuurcoach

Oude patronen doorbreken

Oude patronen, we hebben ze allemaal en we willen ze graag doorbreken. Maar oh, wat kunnen ze hardnekkig zijn en zo onverwacht weer boven water komen. Tegen de tijd dat je het in de gaten hebt zit je er al weer volop in.

De afgelopen maanden ben ik druk geweest met een project. Ik dacht mooie kansen te zien en deze volop aan te gaan, maar de waarheid was dat ik vooral mezelf tegenkwam. Ik wilde zo graag dat dit project lukte dat ik extra hard ging werken. Hoe harder ik ging werken, hoe groter de chaos werd. Tot dat je voelt dat je jezelf aan het verliezen bent. Dit is precies het tegenovergestelde van wat ik eigenlijk wilde en waarom ik hieraan begonnen was.

Oude patronen

Nu hoor ik je zeggen, maar je bent toch structuurcoach? Dan weet je toch precies wat je moet doen? Jazeker, dat klopt helemaal. Van mezelf ben ik een echte chaoot die vooral door wil gaan en geen tijd gunt voor opruimen of rust nemen. De structuur heeft mij geleerd hoeveel rust het mij kan opleveren. Zoveel, dat ik het ook aan anderen wil laten zien. Maar in dit geval kwamen de hele oude patronen weer naar boven, ik stopte mijn hoofd in het zand. Vooral doorgaan, dan komt het vanzelf wel goed. Dat is natuurlijk niet zo. Hoe harder ik mijn best deed, hoe harder ik mezelf aan het verliezen was. Tot dat je voelt dat je helemaal opgebrand bent.

Ik vertel je dit niet om zielig te zijn of om aandacht te krijgen, juist niet. Het laat zien hoe hardnekkig oude patronen kunnen zijn en dat iedereen daar last van kan hebben.

Structuur aanbrengen

Het mooie is, zodra je het herkent kan je er iets mee. De structuur die ik voor mezelf had neergezet zorgde ervoor dat ik niet helemaal overspoeld was en ook snel kan herstellen en de draad oppakken waar ik gebleven was. Binnen no-time had ik mijn eigen administratie weer bijgewerkt, de mailbox weer op orde en mijn takenlijst weer up to date. Met rust en overzicht er valt letterlijk een last van je schouders.

Zoek de natuur op

De tweede remedie (of misschien wel de eerste) is de natuur opzoeken. Wil jij je hoofd leeg maken? Zoek dan de natuur op. Ken je dat, dat je aan het wandelen bent en alleen maar naar de stoep of straat kijkt waar je loopt? Je zit nog volledig in je hoofd, je ziet niets om je heen. Zodra je je hoofd opbeurt voel je de wind in je gezicht, ruik je de natuur, hoor je de vogels fluiten en zie je de bomen weer ontwaken uit de winterslaap.

De combinatie van deze twee zorgt er helemaal voor dat je weer rust in je hoofd krijgt. Zodra je je werk, je administratie en mail op orde hebt en je gaat dan naar buiten, dan kan je het ook echt los laten. Dan kan je geniet van wat je om je heen ziet. Rust in je hoofd zorgt er voor dat je weer inspiratie krijgt om nieuwe dingen op te pakken, zodat je weer kan groeien met je bedrijf. En dat niet alleen, de natuur zorgt ook dat je weer mag spelen, dat je het leven niet al te serieus. hoeft te nemen. Hoe mooi is dat.

Oude patronen doorbreken. | Angelique Vijge Structuurcoach

Structuur en natuur, de perfecte combinatie.

Wil jij graag oude patronen doorbreken en structuur aanbrengen? Neem dat vrijblijvend contact met mij op. Ik help ondernemers met structuur aan te brengen in hun cijfers (administratie en omgaan met geld) en de planning (mailbox en takenlijsten). Wil je eerst ontdekken of het wat voor jou is? Volg dan de training slim omgaan met werkdruk.