Angelique Vijge | Zichtbaarheid

Zichtbaarheid

Deze week heb ik een 4daagse bijgewoond over de kracht van zichtbaarheid van Chanthal Hagendoorn. Een leerzaam proces waardoor je op een andere manier naar zichtbaarheid gaat kijken. Mijn belangrijkste inzicht van deze 4daagse is dat je zichtbaarheid kan zien als iemand de hand reiken. Wat een waardevol inzicht, zo voelt het totaal anders.

Chanthal kan op een enthousiaste en gepassioneerde manier vertellen over hoe belangrijk het is dat je voor jezelf gaat staan en je eigen waarde gaat waarderen.

Wat is zichtbaarheid voor mij

Door de werkboeken moet je na gaan denken wat zichtbaar zijn voor mij betekent. Ik heb deze week ervaren dat je zichtbaarheid veel te veel op jezelf gaat betrekken, maar de reden dat je zichtbaar wil zijn gaat niet over mij. Het gaat erom wat ik mijn ideale klant te bieden heb. Mijn klant heeft een probleem en ik heb de oplossing. Als ik mezelf niet zichtbaar maak laat ik mijn klant in de steek.

Angelique Vijge | Zichtbaarheid

Weerstand en je comfortzone

Zodra je tegen de rand van je comfort zone komt dan begint de weerstand al te borrelen. Dat is niet alleen bij mij zo, ik denk dat bijna iedereen daar wel last van heeft. Maar wil je kunnen groeien dan moet je toch echt stappen buiten je comfortzone gaan zetten. Je brein begint van allerlei overtuigingen te roepen waarom je het vooral niet moet doen. Al je oude angsten worden naar boven gehaald in de hoop dat je die stap niet zet. Toch valt het in de praktijk vaak best mee en komt er juist trots en vreugde naar boven door de stappen te zetten.

In actie komen

De enige remedie om je brein/ego de halt te roepen is in actie te komen en te ervaren. Zo heb je de rand van je comfortzone een stukje opgeschoven. Het gevaar van in actie komen is dat je daarna weer terug valt in je oude patroon. Om in actie te blijven moet ik nu een plan maken een plan om consequent in actie te blijven. Dat wil niet zeggen dat ik de afgelopen jaren niets heb gedaan, dat betekent dat ik in actie kom voor de nexxt stap.

Zichtbaarheid | Angelique Vijge