Stel jij jezelf de juiste vragen?

Stel jij jezelf de juiste vragen?

Moet je jezelf vragen stellen dan? En zo ja, welke vragen moet je stellen en waarom?

Je gunt jezelf waarschijnlijk geen tijd om vragen te stellen. Je hebt het druk, op het werk en daarbuiten, en alles lijkt belangrijk. Eigenlijk vraag je te veel van jezelf, je wilt niets missen en ‘nee’ zeggen is lastig. 

Je neemt je werk mee naar huis om het tóch af te krijgen. Het wordt steeds lastiger om te ontspannen en je werk los te laten. Je slaapt soms slecht, je wordt prikkelbaar en concentreren wordt moeilijker. Je werk en privé balans raakt verstoord en dit zorgt voor meer overbelasting. Soms is het ook gewoon echt te veel. 

Ondanks dat jij jezelf geen tijd gunt, is het toch goed om jezelf wat vragen te stellen. Maar stel je jezelf wel de juiste vragen. 

Een vraag als “wat wil ik?”, is een lastige vraag. Je gaat al weer te groot denken, je bent bang dat er grote keuzes gemaakt moeten worden, dat er iets moet veranderen.  

Door jezelf de juiste vraag te stellen kan je met kleine stapjes al veel bereiken. 

Een vraag als “waar heb ik op dit moment behoefte aan?”, kan al veel inzicht geven. Je hebt misschien behoefte aan rust. Hoe kan je op dit moment dat zorgen dat je meer rust ervaart? 

Als je het gevoel hebt dat iedereen iets van je wil, vraagt dat om een rust moment. Geef aan dat jij op dit moment even rust nodig hebt. Geef aan dat ze over een uur terug mogen komen. Maak een afspraak wanneer jij tijd hebt. 

“Waar heb jij op dit moment behoefte aan?”. 

Ken je dat gevoel? Iedereen gaat naar een feest. Jij vindt van jezelf dat je daar ook bij moet zijn. Je bent bang dat je iets mist. Je bent bang voor de mening van anderen dat jij er niet bent. Maar “waar heb jij op dit moment behoefte aan?”. Dat is misschien een avondje op de bank met je partner. 

Door jezelf de juiste vragen te stellen kan je op korte termijn al wat inzichten krijgen waardoor je op dit moment even wat meer rust ervaart. 

Heb jij op behoefte aan ondersteuning? Heb jij behoefte om even te sparren? Boek dan nu een gratis structuurgesprek met mij in. 

Dan kunnen we samen achterhalen waar jij nog meer behoefte aan hebt en hoe je dat met kleine stapjes al kan realiseren. 


E-book Grip op je e-mail | Angelique Vijge Structuurcoach