Powernap | Angelique Vijge Structuurcoach

Powernap

Zolang ik me kan herinneren deed mijn vader altijd een middagdutje. Standaard zei hij dan “zo even 10 minuten op de bank”. Hij kon in 10 minuten echt helemaal vertrokken zijn. Echt slapen en na 10 minuten werd hij wakker, stond op en ging aan het werk. Iedere dag weer.

Powernap

Ik heb besloten om ook vaker een powernap te nemen. Even alles loslaten en volledig ontspannen. Even een momentje voor mezelf.

Nu hoor ik je al zeggen; “daar heb ik geen tijd voor”, of “daar gun ik me geen tijd voor”. Dat heb ik ook jaren tegen mezelf gezegd. Ik gunde me er vooral geen tijd voor, had nog van alles in mijn hoofd. Druk, druk, druk en dan kan je niet ontspannen.

Toch heb ik besloten om iedere dag even afstand te nemen van mijn werk, even een “echte” pauze om je hoofd even leeg te maken.

Ik heb gemerkt dat ik daarna vaak weer nieuwe inspiratie krijg voor datgene waar ik die dag mee bezig ben. Nieuwe inzichten maar ook de rust in je hoofd maakt dat je prettiger kan werken.

Schrijven

Een tweede methode die ik vaak inzet om meer rust in mijn hoofd te krijgen is alles van me af te schrijven. Dat kan een heel A4tje vol zijn met alle emoties die door me hoofd spelen maar dat kan ook puntsgewijs alle kleine dingen zijn die nog in mijn hoofd zitten. Die laatste zet ik dan in mijn to-do lijst in mijn planner.

Als ik deze twee combineer, eerst alles van me afschrijven en dan een moment pakken voor mezelf, dan voel ik me weer een stuk relaxter om door te gaan. Sterker nog, ik voel me niet alleen relaxter, ik ben beter op mijn gevoel afgestemd. Ik kan beter naar mijn intuïtie luisteren. Dit scheelt mij enorm veel tijd in vergelijking met dat ik vanuit mijn hoofd alles moet “bedenken”. De tijd van pauze nemen heb ik zo snel terug verdiend.

De rustmomenten kunnen verschillende dingen zijn, een echte powernap, even slapen maar dat kan ook een meditatie zijn of een wat langere wandeling in de natuur.

Zet jezelf op 1

Door dit te doen zet je al weer een stap in “jezelf op één zetten”, door jezelf een rust moment te gunnen.

Wat uiteraard ook een groot deel mee speelt in rust kunnen vinden in je hoofd en lichaam is dat ik een overzichtelijke manier van werken heb. Alles gestructureerd op 1 plek, hierdoor kan ik alles makkelijk terug vinden en kan ik het ook loslaten in mijn hoofd.

Structuur in je dag

Wil jij ook af van alle ruis in je hoofd? Een powernap is een onderdeel van de structuur in je dag. Structuur is vaak een groot woord wat kan afschrikken, maar structuur is niet anders dan een routine, een automatisme.

Is een powernap misschien nog een te grote stap maar wil je wel meer overzicht in je werk en alles op 1 plek? Meld je dan aan voor mijn Workshop “Structuur in je dag”.

Hierin vertel ik je de eerste stappen naar gestructureerd en overzichtelijk werken.