Op ontdekkingsreis door Parijs | Angelique Vijge

Op ontdekkingsreis door Parijs

Lang leve de digitale wereld

Op ontdekkingsreis door Parijs, dat was een wens die we lang geleden al eens hadden gemaakt. Het was er gewoon nog niet van gekomen. Binnenkort staat er weer een verhuizing op de agenda dus wilden we nog graag even met ons gezin een weekendje weg. Op naar Parijs.

Auto rijden in Parijs

Iedereen die wel eens in Parijs is geweest weet dat het een mooie, grote maar ook een hele drukke stad is. Zeker om daar met je eigen auto door heen te rijden. Veel auto’s, taxi’s, bussen en scooters rijden dwars door elkaar. Iedereen toetert er wat op los en de brutaalste wint. Echte Hollanders als we zijn, was voor ons de auto toch het goedkoopste oplossing om naar Parijs te gaan, dus verstand op 0 en voet op het gaspedaal. Parijs here we come!

Lang leve de digitale wereld

De laatste tijd worden we er vooral gewaarschuwd voor de gevaren van het digitale tijdperk waarin we nu leven. We kunnen worden gehackt, we zitten te vaak achter een scherm in plaats van echte sociale contacten, ons leven speelt zich teveel af op Facebook en Instagram. Toch dacht ik tijdens het weekendje Parijs echt “lang leve de digitale wereld”.

Voor vertrek had ik al even op het internet gezocht naar leuke tips voor ons weekendje weg. Zo had ik al een parkeerplaats opgezocht dicht bij ons hotel. Plaatsje gereserveerd en afgerekend, de navigatie bracht ons naar deze parkeergarage en door het scannen van ons kentekenplaat gingen de deuren automatisch open. Perfect. Google Maps leidde ons van de parkeergarage naar het hotel.

Metro Parijs

Metro in Parijs

Als je denkt dat Parijs een drukke stad is dan heb je helemaal gelijk maar de wereld onder Parijs is het bijna nog drukker. Een indrukwekkende hoeveelheid aan ondergrondse gangen waar de metro’s rond razen. Wel een hele handige manier om van A naar B te komen.

Vroeger moesten we, net als kaartlezen in de auto, de kaarten van de metrolijnen ontcijferen. Bij het zoeken naar tips voor Parijs ontdekte ik een hele handige app. Wat een oplossing.

Next Stop Paris

Next Stop Paris is een app die je download is je appstore.

Je geeft aan waar je bent en waar je naar toe wilt en de route wordt heel duidelijk aangegeven. Lang leve de digitale wereld.

Fietsen in Parijs

Fietsen in Parijs

Gelukkig is niet alles digitaal.

Nog een tip die ik op internet had gevonden was met de fiets door Parijs. De dag voordat we naar Parijs gingen (wel een beetje laat misschien) heb ik een Whatsapp gestuurd naar Paris by Bike of we nog mee konden met de Highlight tour van Parijs. Ze had nog plek voor 4 personen en we hebben heerlijk op een Nederlandse Oma fiets door Parijs gefietst. Leuke rondleiding en een beetje geschiedenis hebben we veel van Parijs gezien.

Batobus Parijs

Nog een laatste tip dan, als je niet continu in de Metro wil zitten is de Batobus een leuk alternatief. Een boottocht over de Seine en uit en instappen bij 9 stations. Je kaartje is 24 of 48 uur geldig dus je kan gaan en staan waar je wilt.

Genieten van Parijs

Om te genieten van Parijs hoef je natuurlijk niet alleen maar de bezienswaardigheden af te struinen. Wat is Frankrijk en Parijs zonder een wijntje en een kaasplankje. Dat hoort er natuurlijk bij.

Proost!

Tips weekend Parijs

Kortom in 2 dagen hebben we een hele ontdekkingsreis door Parijs gedaan. We hebben er van genoten en doordat we nu in deze digitale tijdperk leven hebben we veel meer kunnen zien dan we vroeger hadden gezien.

E-book: Grip op je e-mail | Angelique Vijge