Online boekhouden

Online boekhouden

Als je wil starten met online boekhouden, waar moet je dan op letten? Welk online boekhoudprogramma is goed voor een zzp-er en welke past beter bij het MKB? Er zijn veel verschillende online boekhoudprogramma’s op de markt. Met een goede online boekhouding heb je meer overzicht, en kan je veel tijd besparen. Wat zijn nu de verschillen van deze programma’s en welk online boekhoudprogramma past nu het beste bij jouw onderneming? Waar moet je vooral op letten?

Voordat je een gaat beginnen met online boekhouden is het goed om jezelf een paar vragen te stellen.

  • Doe je de administratie zelf of laat je het doen door een virtueel assistent? Zijn er kosten verbonden zijn aan meerdere gebruikers zodat zowel jij zelf als je virtueel assistent in je boekhouding kan.
  • Heeft de accountant toegang tot je boekhouding? Dat kan je aan het eind van het jaar veel kosten besparen.
  • Ga je zelf de belastingaangiftes verwerken? Dan is het handig om een koppeling met de belastingdienst te hebben.
  • Is er een koppeling met de bank? Een koppeling zorgt ervoor dat je bankafschriften kunt inlezen. Dit bespaart tijd.
  • Kan je vanuit het boekhoudprogramma facturen maken en versturen? Dat scheelt tijd en verkleint de kans op fouten.

Online boekhoudprogramma’s

We hebben hieronder een paar online boekhoudprogramma’s voor je op een rij gezet.

E-boekhouden

e-Boekhouden.nl heeft 3 overzichtelijke pakketten; het starters-, zzp- en standaardpakket.
Je bepaalt daarbij zelf welke modules je afneemt. Je kan een keuze maken uit de boekhoudmodule en/of de facturatiemodule. e-Boekhouden.nl biedt alles wat je nodig hebt. Boekhouden, factureren, offertes, urenregistratie, relatiebeheer, voorraadbeheer en nog veel meer. Daarnaast heeft e-Boekhouden.nl functies als automatische bankkoppelingen, scan & herken, mail & herken en een app voor op je telefoon of tablet.

Boekhouden zonder boekhoudkennis

BTW aangifte via koppeling belastingdienst

Gratis extra gebruikersKoppeling met de bank

Gratis voor starters, module factureren al vanaf € 5,95

Bezoek de website

Acumulus

Iederéén kan boekhouden met Acumulus. Een compleet boekhoudpakket van facturatie tot jaarrekening. Maak snel en eenvoudig facturen en verstuur deze direct als PDF-bestand naar je klanten.

 Facturen opstellen en direct e-mailen in PDF
 
Voeg iDEAL toe aan je factuur

Bankmutaties inlezen van alle banken in Nederland

Gratis meekijk-functie en extra gebruikers

Al vanaf € 9,95 per maand

Bezoek de website

Ficsus.nl

Ficsus.nl is specifiek voor zzp-ers.  Je voert eenvoudig en simpel je inkomsten en uitgaven in en ficsus.nl verwerkt dit boekhoudkundig op de juiste manier. . Het programma biedt een o.a. een factuurmodule,  urenregistratie en rittenregistratie. Daarnaast heeft Ficsus.nl functies als automatische bankkoppelingen en met de app van Ficsus.nl scan je bonnen in met de camera van je smartphone en deze komen direct in je boekhouding terecht.

 Specifiek voor ZZP-ers

 Altijd en overal toegankelijk

 Maandelijks opzegbaar
 
Koppeling met belastingdienst

Compleet boekhoudpakket voor € 12,50 per maand

Bezoek de website

Snelstart

Snelstart maakt boekhouden makkelijk. Dit kan jij met SnelStart, boekhouden, factureren, btw-aangiftes, automatische bankkoppelingen, offertes, aanmaningen of uitgebreide rapportages uitdraaien. En je werkt ook nog makkelijk online samen met je boekhouder of accountant.
Er zijn vier verschillende pakketten van eenvoudig tot uitgebreid daarnaast kan je verschillende modules combineren en een pakket samenstellen dat goed bij je past. Ook de app is handig en geeft je altijd inzicht in jouw administratie via een dashboard. Je kunt zo eenvoudig onbeperkt online factureren en hebt de mogelijkheid om inkoopbonnen- en facturen automatisch te verwerken via een foto van je smartphone of tablet.

 Keuze uit 4 pakketen
 
Onbeperkt factureren

Vanaf pakket InKaart koppeling met Bank en belastingdienst

Scan makkelijk je bonnen met de app

Al vanaf € 10,- per maand

Bezoek de website

Exact online

Exact Online is de online cloud versie van het administratiepakket van Exact. Exact online is vooral geschikt voor het MKB. Met Exact Online kun je jouw administratie eenvoudig beschikbaar stellen aan de boekhouder of accountant. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de boekingen doen en de accountant de controle voor de btw-aangifte laten doen. Het basis pakket van Exact Online heeft een compleet administratiepakket met alle benodigde functies. Wil je meer of een specifieke ondersteuning dan zijn er meerdere modules verkrijgbaar.

 Boekhoudprogramma voor MKB
 
Snel en makkelijk electronisch factureren

Automatische koppeling met je bank

Scan makkelijk je bonnen met de app

Vanaf € 39,- per maand

Bezoek de website

E-book: Grip op je e-mail | Angelique Vijge