Het miljonairsbrein ontrafeld | Angelique Vijge

Boekrecensie: Het miljonairsbrein ontrafelt

Het boek “Het miljonairsbrein ontrafeld” was één van mijn eerste managementboeken die ik kocht. Vooral het 2e zinnetje op de cover van het boek was de trigger die mijn nieuwsgierigheid aanwakkerde, “beheers het mentale spel van rijkdom”. Daar wilde ik meer van weten, want zeg nou zelf, wie wil er geen miljonairsbrein.

Ben jij iemand die altijd worstelt om rond te komen met je geld. Wil jij graag weten hoe je op een andere manier met je geld om kan gaan? Dan is dit boek echt een aanrader. T. Harv Eker onthult in dit boek waarom het lijkt dat sommige mensen makkelijk rijk worden terwijl anderen hun hele leven blijven worstelen met financiële moeilijkheden. Hij schrijft op een humoristische manier waar veel mensen vast lopen. Naast dat je er veel van kan leren is het een leuk boek om te lezen.

Op de eerste plaats wil ik even uit de wereld hebben dat vermogende mensen echt niet slimmer zijn arme mensen maar ze gaan gewoon op een andere en betere manier met hun geld om.

Miljonairsbrein ontrafeld | Angelique Vijge

Bekijk hier het boek

Het miljonairsbrein samenvatting

“Geef me vijf minuten en ik kan je je financiële toekomst voor de rest van je leven voorspellen! Hoe? Door erachter te komen wat je persoonlijke blauwdruk is voor je financiën en succes.”

In ‘Het miljonairsbrein ontrafeld’, dat uw leven kan veranderen, zult u leren hoe u uw eigen financiële blauwdruk kunt vaststellen en verbeteren, om uw inkomen ingrijpend te verhogen en rijkdom te genereren. Door gebruik te maken van deze bewezen principes, is T. Harv Eker in tweeënhalf jaar van niets miljonair geworden. Lees het en word rijk!

Financiële blauwdruk

Het boek bestaat uit 2 delen, in het eerste deel duik je in je eigen blauwdruk. Wat is je blauwdruk en waarom is het zo belangrijk. T. Harv Eker vertelt dat we allemaal te maken hebben met een persoonlijke financiële blauwdruk die vast ligt in ons onderbewustzijn en deze blauwdruk bepaalt ons financiële leven. Als je financiële blauwdruk niet is afgesteld op een hoog gehalte succes dan zul je nooit veel geld hebben of je gaat het allemaal weer verliezen.

Dus ten eerste als jij niet goed met je geld om kan gaan ben je in het verleden waarschijnlijk (onbewust) geprogrammeerd om verkeerd met geld om te gaan. Ten tweede is er een zeer grote kans dat je niet weet hoe je met je geld om moet gaan op een manier die zowel eenvoudig als effectief is. We hebben tenslotte op school nooit een vak gehad met de naam ” omgaan met geld”.

Het mooie van dit boek is, dat je precies gaat leren hoe je die blauwdruk opnieuw kan instellen. Hij vertelt vanuit zijn eigen ervaring hoe je niet alleen succesvol kan worden maar ook hoe je succesvol kan blijven.

Beheers het mentale spel van rijkdom

Dit zinnetje was dus de trigger om in dit mentale spel te duiken. Het boek “Het miljonairsbrein ontrafeld” is, ondanks dat het lekker weg leest, dan ook geen leesboek maar een studieboek. Je bent niet in eens na het lezen van dit boek een miljonair, maar als je er echt voor gaat leer je wel hoe je het financiële spel moet spelen.

Als je de vruchten wilt veranderen, zul je eerst de wortels moeten veranderen.
Als je het zichtbare wilt veranderen, zul je eerst het onzichtbare moeten veranderen.

Tien manieren waarom rijke mensen anders denken en handelen.

In deel 2 staan de 17 verklaringen waarop rijke mensen anders denken en handelen dan arme mensen en mensen uit de middenklasse. Hieronder heb ik er even 10 voor je uitgelicht.

Rijk mensen geloven “ik creëer mijn leven”
Arme mensen geloven “het leven overkomt me”

Rijke mensen spelen het spel met geld om te winnen
Arme mensen spelen het spel om niet te verliezen

Rijke mensen zijn vastbesloten rijk te zijn
Arme mensen willen rijk zijn

Rijke mensen denken groot
Arme mensen denken klein

Rijke mensen focussen zich op mogelijkheden
Arme mensen focussen zich op moeilijkheden

Rijke mensen bewonderen andere rijke en succesvolle mensen
Arme mensen verafschuwen rijke en succesvolle mensen

Rijke mensen kiezen ervoor om betaald te worden op basis van hun resultaten
Arme mensen kiezen ervoor om betaald te worden op basis van tijd

Rijke mensen denken “allebei”
Arme mensen denken “dit of dat”

Rijke mensen leren en groeien constant
Arme mensen denken dat ze het al weten

Rijke mensen gaan goed met hun geld om
Arme mensen gaan “goed verkeerd” met hun geld om

Wat moet ik nu doen?

Wat moet je nu precies doen om anders naar geld te kijken en er anders mee om te gaan. Verdeel je geld in verschillende potjes, of verschillende bankrekeningen. Maak eerst een potje of rekening met de naam Financiële vrijheid rekening en stort iedere week een klein deel van je inkomen in dit potje. Al is het maar 1 euro. Verder raad T. Harv Eker je aan om alle 17 documenten uit je hoofd te leren en het boek regelmatig te lezen. Het is net als een film meerdere keren bekijken, iedere keer zie en leer je weer iets anders.

Het miljonairsbrein ontrafeld

Wil jij meer weten over het verschil tussen rijke en arme mensen dan is dit boek echt een aanrader. Het boek heeft mij veel inzichten gegeven over mijn gedachten en over geld. Mijn miljonairsbrein is nog volop in ontwikkeling.