Angelique Vijge | Waarom doe je wat je doet

5 Voordelen van een structuurcoach

Als ondernemer ben je vaak druk bezig met het runnen van je bedrijf. Je hebt te maken met veel verschillende taken, verantwoordelijkheden en uitdagingen die allemaal je aandacht vragen. Het kan soms moeilijk zijn om al deze zaken effectief te managen en de juiste prioriteiten te stellen. Dit is waar ik als structuurcoach jouw als ondernemer kan helpen.

Wat is een structuurcoach?

Een structuurcoach is iemand die mensen helpt bij het organiseren van hun leven, werk en/of omgeving door middel van het aanbrengen van structuur. Dit kan op verschillende gebieden zijn, zoals het opzetten van een effectieve planning, het opruimen van een rommelige kantoorruimte of het beheren van digitale bestanden.

Een structuurcoach kan je helpen met

 • beter georganiseerd en productiever te werken
 • je helpen je doelen te bepalen en ze te
 • stress te verminderen
 • verhogen van effectiviteit
 • betere werk-prive balans
 • betere focus

Hieronder bespreken we enkele voordelen van een structuurcoach voor een drukke ondernemer.

 1. Verbeterde productiviteit

Een structuurcoach kan je helpen om je werkzaamheden beter te organiseren en een effectieve planning te maken. Hierdoor kun je je tijd beter benutten en meer gedaan krijgen in minder tijd. Een structuurcoach kan je helpen om je prioriteiten te stellen en de juiste focus te hebben, waardoor je minder tijd verspilt aan minder belangrijke taken.

 1. Vermindering van stress

Een structuurcoach kan je helpen bij het opzetten van een structuur die past bij jouw persoonlijke situatie en behoeften. Hierdoor kun je meer controle krijgen over je werk en je leven, waardoor je stressniveau kan verminderen. Door beter georganiseerd te zijn, kun je gemakkelijker omgaan met onverwachte situaties en uitdagingen.

 1. Verhoging van effectiviteit

Een structuurcoach kan je helpen om meer effectief te zijn in je werkzaamheden door middel van het aanleren van nieuwe vaardigheden en technieken. Hierdoor kun je je werkzaamheden sneller en met meer precisie uitvoeren. Een structuurcoach kan je ook helpen om beter te communiceren en samen te werken met anderen, wat de effectiviteit van je bedrijf kan vergroten.

 1. Betere werk-privé balans

Een structuurcoach kan je helpen bij het opzetten van een structuur die past bij jouw persoonlijke situatie en behoeften. Hierdoor kun je meer tijd besteden aan de dingen die voor jou belangrijk zijn, zoals je gezin, hobby’s en sociale leven. Door beter georganiseerd te zijn, kun je ook meer vrije tijd creëren voor jezelf, wat kan helpen bij het verlagen van je stressniveau.

 1. Verbeterde focus

Een structuurcoach kan je helpen bij het identificeren van de belangrijkste doelen en prioriteiten van je bedrijf. Hierdoor kun je je aandacht richten op de taken die het belangrijkst zijn voor het succes van je bedrijf. Door beter georganiseerd te zijn, kun je je ook beter concentreren op je werkzaamheden en afleidingen verminderen.

Al met al kan een structuurcoach helpen bij het verbeteren van de productiviteit, het verminderen van stress, het verhogen van effectiviteit, het creëren van een betere werk-privé balans en het verbeteren van de focus. Als drukke ondernemer kan het inschakelen van een structuurcoach dus een waardevolle investering zijn die kan helpen bij het behalen van je doelen en het verbeteren van de kwaliteit van je leven.

Kan jij wel de hulp van een structuurcoach gebruiken? Ik help je graag, ik ga je niet vertellen wat je precies moet doen, samen gaan we opzoek naar een systeem wat voor jouw werkt. Wil jij daar meer over weten? Boek dan een gratis kennismakingsgesprek.